Om meg

Jeg er noens søster, barn, barnebarn, kjæreste, kusine, niese, venninne, kollega, gudmor og forlover.


Ufrivillig barnløs, ivf


Dette er den lengste reisen i vårt liv så langt, og en reise vi ikke vet hvordan ender. IVF er vårt håp om å kunne bli foreldre til et barn vi allerede elsker, men ikke har møtt. Etter mange prøveperioder fikk vi vite at ICSI er den eneste løsningen for oss på grunn av lavt antall spermier, og vi gikk rett i kjelleren. Det var en tung beskjed å få, tårene trillet ustanselig. Gynekologen vår var rutinert innen IVF (hun jobber på Ullevål) og vi fikk god informasjon og veiledning. Før vi egentlig hadde summet oss var søknaden om IVF- behandling sendt til Rikshospitalet og den lange ventetiden hadde begynt.

Jeg skriver denne bloggen mest av alt for å huske; huske de fine stundene, de tunge tankene, forsøkene, medisiner og bivirkninger, smerter, sorg, gleder og håp. Men jeg skriver også for å dele med dere der ute som er i samme situasjon eller som kjenner noen i samme situasjon. 

Det er et vanskelig tema. Noen er åpne og gir ufrivillig barnløshet et ansikt. Noen orker ikke og ønsker å holde det for seg selv. Begge deler har sine fordeler og ulemper. Begge deler er greit.

Vi har selv vært åpne om vår vei med IVF med vår nærmeste vennekrets og noen på arbeidsplassen, men jeg har valgt å skrive en anonym blogg for å gi meg selv litt pusterom. Her vil jeg dele alt med dere, åpent og ærlig, og i det tror jeg ikke det spiller noen rolle hva jeg heter.

Jeg håper noen kan finne trøst eller håp her, og kanskje få vite at de ikke er alene. For det er fryktelig ensomt å være ufrivillig barnløs...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar