tirsdag 23. desember 2014

Tårer igjen....

De velkjente følelsene er her. Stille. Sårt. Ensomt. Blodprøven bekreftet det vi igjen visste... Det blir ikke noe julemirakel, ikke noen spire, ikke noen baby på vei. Det lille perfekte embryoet har ikke festet seg og vil straks forsvinne ut av kroppen min. Nå ligger det bare der et sted, noen få døde celler, og venter.

Skal det aldri bli vår tur? 7 perfekte embryo har vi satt inn, uten resultat, uten antydning til graviditet. Hvorfor vil de ikke bli hos meg?? Det er jo ingenting galt, livmoren min ser ut som den skal og gjør som den skal hver måned. Eggene befruktes og ser perfekte ut. Hva er det som ikke fungerer?

Det kjennes så tomt. Tungt. Jeg er en mursten på bakken, tung, tørr og uten funksjon. For hva er kroppen verdt om den ikke klarer å holde på disse små cellene og få de til å trives? "Alle andre" klarer det jo! Graviditeter annonseres hele tiden, babyer kommer til verden rundt oss. "Vi skal vel ha en til snart", for det er så enkelt å lage babyer. For noen. For de fleste. Ikke for oss.

Tenk om vi aldri klarer det? Tenk om vi må leve resten av livet uten barn? Jeg klarer ikke tenke tanken fullt ut for det er så uvirkelig, samtidig som jeg vet at 30% aldri blir gravide med IVF. Tenk om vi bli en av de? Det er frykt, angst og sorg i hjertet mitt.

Og det føles urettferdig. Vi har hatt så mange tunge år, mistet så mange kjære. Besteforeldre, foreldre og søsken har blitt revet bort... Sykdom har herjet rundt oss lenge. Fortjener vi ikke litt medgang snart? Vi er gode mennesker som bare vil spre kjærlighet, omsorg og glede, men det blir stadig vanskeligere å holde på det gode i livet.

Jeg er slått i bakken enda en gang, men jeg vil komme over det. Gå videre. Prøve igjen... og igjen... og igjen... For det er fortsatt håp, det er bare litt vanskelig å se det i dag.


Still not pregnant.


9 kommentarer:

 1. Kjære deg! Det var fryktelig trist å høre!!!:( Fikk en tåre i øyekroken her. Unner deg så at det skal klaffe for dere. Du må ikke gi opp håpet!! Plutselig kan alt snu. Skjønner at det er litt tunge, svarte tanker akkurat nå. Håper du klarer å karre deg opp igjen og tenke fremover. Tenk på alle som sliter med disse tingene, og vips - plutselig er det deres tur!!:) De aller fleste lykkes selv om veien er lang og tung.
  Håper du/dere klarer å kose dere litt i julen. Sender masse varme tanker og en stor klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord, de varmer! Det er tungt, man håper jo så veldig... Innerst inne er fortsatt troen på at det skal bli vår tur en gang, den er bare litt vanskelig å hente frem noen ganger.

   Hvordan har det gått med spiren din?

   Slett
 2. Uff, jeg får så vondt av deg! :( Håper det blir lettere å takle etter hvert. Håpet må du IKKE gi opp!!! Det kommer til å gå.
  Jeg er faktisk blitt gravid, det hjelper nok ikke for deg å høre det - det har jeg full forståelse for. Selv om jeg ikke har kjempet like lenge som deg kjenner jeg meg så igjen i tankene dine og vi har også opplevd mye tungt i form av alvorlig sykdom etc. Man føler så sårt at man da trenger at noe skal gå veien. At man trenger et positivt tegn. Men jeg er helt sikker på at du kommer til å bli mamma en dag!! Støtt deg på din fantastiske kjære, viktig i denne tiden. Det kommer bedre dager!!!
  Klem fra meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fantastisk!! Tenk så godt at dere tok det forsøket mens dere ventet! Kan jeg spørre hvor dere tok forsøket? Ikke at vi skal gå privat enda, men man vet aldri...

   Bedre dager kommer, og det er faktisk litt godt at julen er foran oss. Mange dager til å bearbeide, og mange dager med annet å gjøre enn hverdagen. Og det blir et fryseforsøk om bare noen uker... :)

   Ønsker dere en herlig jul (og det tenker jeg det blir)! :)

   Slett
 3. Da er det ikke lenge til dere får en ny sjanse!:) Fokuser på det og som du sier så er det godt med jule med alt det innebærer nå som tankene ig følelsene er tunge.

  Det er fantastisk, kan ikke si annet, så den følelsen unner jeg deg av hele mitt hjerte:) Men ikke bekymringsfritt å være gravid disse første ukene akkurat heller, hehe;) Lurer jo konstant på hvordan det går med spiren der inne.

  Vi har brukt Fertilitetssenteret i Pilestredet Park. Kan anbefale dem på det sterkeste om det noen gang skulle bli aktuelt. Alle er fantastiske der og viser så mye omsorg og at de bryr seg. Og flinke er dem også!:)

  Har faktisk fått innkalling til forsamtale på Riksen nå. Dumpet ned i postkassen nå rett før jul. Så om dette - gud forby - ikke skulle gå veien, så blir det ikke så lenge å vente. Men det skal selvsagt ikke bli nødvendig;)

  Forsøk å fokuser på de gode tingene i livet - som ikke omhandler barneønsket. Det blir jo veldig altoppslukende, det er det i hvert fall for meg, men det finnes mange andre fantastiske ting i livet også.
  Ønsker deg en riktig god jul og tror 2015 er ditt magiske år!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kan forstå at bekymringene er der. Heldigvis er det størst sannsynlighet for at det skal gå bra! Og tenk om det blir dobbel lykke? Så utrolig spennende!!

   Takk for at du skriver inn. Jeg gleder meg til å høre fortsettelsen. Det er godt å kjenne at jeg oppriktig gleder meg på dine vegne, at det ikke bare er vondt å høre. Kanskje fordi det er fra en "sliter" til en annen, kanskje fordi det gir håp (forhåpentlig også til andre som leser).

   2015 er året, og det SKAL bli magisk! ;)

   Slett
  2. Summen av bekymringer er konstant er det noe som heter..hehe;) Kjenner det skal bli godt å få unnagjort første UL, håper jeg slapper ennå mer av da. Men som du sier er jo sjansen størst for at det går bra!:)

   Godt jeg gir deg litt håp!:) For håpet er der!! Og klart det skal klaffe for deg en dag:) Det positive ved at alt ikke går på skinner i livet er at når lykken da endelig kommer blir den dobbelt så sterk og man lærer seg til å sette større pris på ting og blir mer takknemlig tror jeg.

   Du høres ut som et godt og fint menneske og du skriver så fint om disse vanskelige og spennende prosessene/følelsene. Jeg er helt sikker på du får drømmen din oppfylt en dag <3

   Riktig god jul!

   Slett
 4. Føler så med deg <3 Håper og krysser fingrene for at det skal bli deres tur nå.
  Jeg fikk konstatert MA samme dag lillejulaften. Så ble en jul med mange tårer og tunge stunder for vår del også :( Lykke til videre kjære deg.
  Hilsen medhjertetihaanden

  SvarSlett
  Svar
  1. Å nei, det var veldig leit å høre. Forstår så godt at julen har vært tung, det var jo ikke slik det skulle gå. Håper du har vært omgitt av støtte og kjærlighet, og at du får ro til å bearbeide. Dette er i virkelighet en tøff prosess...

   Ønsker dere alt godt i tiden fremover, og håper dere finner styrken til å fortsette kampen.

   Varme klemmer fra meg <3

   Slett