tirsdag 9. desember 2014

Og det magiske tallet ble...

7 fine egg
Vi kom inn på sykehuset i dag tidlig med koppen i hånden og friskt mot i sinnet. Det var rolig på venteværelset og jeg kjente at det var en bra dag. Jeg har det alltid bedre når jeg har fått en god natts søvn, og det var ekstra viktig for meg i dag. Som dere kanskje har lest gledet jeg meg ikke akkurat til dette egguttaket.

Mannen fikk avlevert sædprøven og vi satte oss for å vente. Kort tid etter ble vi ropt inn av sykepleieren. Det var samme damen som var med oss under første egguttak og jeg syntes hun er helt fantastisk. Man merker så godt når noen passer helt perfekt i jobben sin, og hun er en sånn. Jeg kan bare tenke meg at hun elsker det hun gjør, og hun har en helt spesiell omsorgsevne.Etter en liten briefing ble kanylen satt i armen min, klar til å motta herlige medisiner. Vi ventet 15-20 minutter før jeg fikk beskjed om å gå på toalettet, så var vi i gang. Inn på dette rommet hvor resultatet  av uker med medisiner endelig skal komme for en dag. Av med buksen, lakenet rundt livet og opp i stolen med meg. Det må sies at det føles noe keitete å håndhilse på laboranter og en trainee mens man ligger med bena til værs og blotter det helligste. :p

Stesolid og Rapifen ble dagens smertelindring, og GJETT om det virket! På sekunder var jeg et stort glis og helt i tåkeland. Og jeg hadde ingen smerter!! Følte meg litt hippi og full av gode følelser der jeg lå og proklamerte at de ikke trengte å skynde seg, jeg kunne gjøre dette hele dagen om nødvendig.

Det var en del follikler, men ikke så mange som de trodde forrige uke. I tillegg var medisineringen justert enda mer ned de to siste sprøytene slik at det var en del som ikke var store nok til å tømmes. Antallet fine egg ble til slutt 7! Alle de store folliklene hadde fine egg mens det i de små ikke var noe brukbart å hente.

Sædprøven så også fin ut. Det blir fortsatt ICSI, men antallet sperm har økt kraftig. Så langt ser det ut som inngrepet han fikk utført for et år siden har hjulpet betraktelig, svømmerne har det MYE bedre nå.

Alt i alt er vi veldig fornøyde med dagen. Nå er det bare å vente i spenning for å høre hvor mange som har blitt befruktet. Svaret kommer i morgen.

Det føles utrolig godt å ha vært igjennom et egguttak som var bra. Nå skal jeg bare nyte dagen i fred og ro og sende masse gode vibber til de små cellene som ligger og har seg i en skål på Rikshospitalet. 

6 kommentarer:

 1. Å så hyggelig å høre!! Det var bra at alt gikk så fint:) Var til uttak for nøyaktig en uke siden med 7 egg høstet (samme situasjon som deg med flere follikler, men ikke alle store nok). Krysser fingre for fin befruktning og deling!!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Pocahontas! :) blir spennende å få vite hvor mange som ble befruktet i morgen. Kontrasten er ganske stor til første forsøk når det ble så mange egg, men håper, håper, håper at 7 er lykketallet.
   Nå er det ikke lenge til du kan begynne å teste da... Eller er du kanskje så flink at du venter til blodprøven? ;)

   Slett
 2. Jeg tror 7 er lykketallet :) Og satser på at cellene i skålen på Rikshospitalet storkoser seg ;) Skal du sette inn ett eller to tror du?

  Vet ikke om jeg orker å teste noe på forhånd... Dvs skal jobbe til uken og på testdagen, så tenker jeg bør ta en test selv dagen i forveien. Høres ikke optimalt ut å sitte på jobben og få beskjed dersom forsøket har vært mislykkes. Blir nok noen tårer da. Men forsøker selvsagt og tenke så positivt jeg bare kan frem til det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, det er nok fest der nå! ;) vi får bare sette inn ett embryo så lenge det er god kvalitet. Om de ikke egner seg til frys får vi kanskje to. Jeg tar alle jeg kan få.

   Skjønner deg godt, jeg har litt testeangst selv. Men jeg har pleid å teste rett i forkant så jeg har en kveld eller morgen på å fordøye svaret... Kan ikke være gøy å få det på jobb om det er "feil" svar... Men DET skal det jo ikke bli! :)

   Slett
 3. Ja, de er vel kanskje litt strengere på det med antall i det offentlige.

  Litt av en prosess dette her, er imponert over deg som har klart mange runder. Er jo en mental påkjenning, men fantastisk spennende også da!

  Det skal bli tidenes julegave på oss begge i år, tenker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig spennende! Gleder meg til å høre fortsettelsen. :)

   Slett